Villiruuan yleisötapahtumia Suomessa 2022

Villiruuan ensimmäinen tapahtuma yhteistyössä Villikasviyhdistyksen kanssa on Espoon Karhusaaressa 21.5.2022 klo 10-16.

Tässä ilmaisessa koko perheen tapahtumassa yksi Suomen kokeneimpia villiyrttikävelyjen vetäjiä, hortakouluttaja Jouko Kivimetsä vetää ilmaiset kierrokset luonnossa klo 11, 13 ja 15. Tervetuloa tapaamaan alan toimijoita. Ota mukaan tunnistettavaksi pihasi ja lähiluontosi kasveja, joista olet kiinnostunut!

Loppukesän tapahtumia, messuosastoja ja luentoja:

11.-13.8.2022 Lepaan puutarhamessuilla Hattulassa
19.-21.8.2022 KukkaKuhhaus Rääkkylässä
26.-28.8.2022 Makujen Messut Lahden Mukkulan kartanolla

Viillivihannekset ovat villiruuan keskeisin, pitkäsesonkisin, kaikkeen villiruokaan parhaiten yhdistettävä raaka-aine – ja unohdetuin – osa villiruokakäsitettä. Villiruoka.info -portaali pyrkii korjaamaan erityisesti tätä seikkaa ja villiherkuista voi saada maistajaisia, ohjeita ja verkottua toimintaryhmiin yleisötapahtumissa.

Hortan yhdistämisestä esimerkiksi marjoihin ja sieniin kiinnostunut harrastaja pääsee keräämään vaikkapa kuusenkerkkiä pakkaseen odottamaan puolukkasesonkia. Kesällä kerkkiä ei enää ole tarjolla. 

Jokamiehen oikeuksillakin ongittavissa oleva järvikala on toinen liian vähälle huomiolle jäänyt osa suomalaisen, maailman vanhimman keittiön, keskeistä arkiherkuttelua. 

Haemme jatkuvasti innovatiivisia villiruuan pientuottajia verkostoomme! Jos sinun tuotteesi on vasta idea, ota silti yhteyttä, miten saamme sen esiin Villiruokaviikolla ja sen avustamana myyntiverkostoihin, jotka ovat kehitteillä jo ensi kesäksi. Samoin jos tarvitset Aito villi -raaka-aineita tuotteesi tuottamiseen, ota yhteyttä jouko@villiruoka.info!