Takapihan superfoodit – 8 parasta joka pihan villivihannesta -verkkokurssi

Tämä verkkokurssi on hortoilua aloittavien MUST.
Kurssi on kuin saisit kaksi huippukouluttajaa vetämään villiyrttikävelyn pihaasi tai lähiluontoosi – valitsemanasi hetkenä.
Monia reseptejä, terveysvaikutukset, varoitukset, tunnistusohjeet, säilöntää ja muuta.

Osta kurssi tästä >

Yli joka viides suomalainen käyttää jo säännöllisesti villikasveja ravintonaan, kohta sinäkin

Olet kuullut, että villikasveja voi syödä ja että ne ovat jopa herkullisia? Plussana vielä, että ne ovat terveellistä ja ilmaista superfoodia ja omavaraista ruokaa!. Haasteena on vain tietää, mitä villikasveja voi kerätä ja mitä niistä voi valmistaa. Yli joka viides suomalainen käyttää jo säännöllisesti villikasveja ravintonaan. Se on upea asia ja määrä vain kasvaa.

Tällä kurssilla opit vain parhaat kasvit ilman tietoähkyä

Hyviä syötäviä villikasveja on meillä toista sataa, mutta kannattaa aloittaa niistä jotka ovat parhaimmasta päästä, jatkuvasti silmien alla ja lähiruokana 20 metriä ruokalautasesta eli omasta pihasta tai lähiluonnosta. Tähän kurssiin on näillä kriteereillä valittu vain parhaat kasvit, jotka ovat helpoimmat tunnistaa, löytää, käyttää ja säilöä.  Kurssin idea on kertoa sinulle, että parhaiden kasvien tunnistus ja löytäminen on iloista ja helppoa!

Kokkaat kasveja tavoilla, joita itse rakastat ja muut ihastelevat

Kasvien käyttövinkit on myös valittu huolella ja samalla idealla: pääset heti käsiksi parhaisiin tapoihin loihtia herkullisia arjen sulostuttajia, ilman hifistelyä tai tietotulvaa sadoista resepteistä. 

Kurssin alussa on keväällä tarvittavaa tärkeää tietoa esimerkiksi voikukan juurien talteenotosta ja käytöstä. Tämän voikukkaluennon annista Maria Hyytiäinen sanoo näin:

“Oli mielenkiintoista ja selkeästi kerrottu. Hyvää perustietoa voikukasta, sen ravintosisällöstä ja terveysvaikutuksista. Kyllä nyt ensi kesänä ”koko kehon putkimies” saa sijansa meidänkin ruokapöydässä.
Tämän perusteella uskallan nyt heti lumien sulettua ottaa lapion käteen ja kaivaa sen ensimmäisen voikukan juuren maasta. Juuri niin kuin vähän aikaa sitten näkemässäni unessa tein! Lehtien ja nuppujen käyttö selvisi myös hyvin. Samoin juuren pilkkominen ja puhdistus ja myös niiden paistaminen.”

On kuin olisit mukana villiyrttikävelyllä

Kurssi on puoliksi videopohjaista, jolloin on kuin olisit mukana villiyrttikävelyllä ja samaan aikaan ruokakurssilla keittiössä. Reseptejä, kasvikuvauksia ja muuta on lisäksi tekstinä ja ne voit tallentaa omalle koneellesi. Videoluennot ovat auki kesäkuun loppuun ja siihen mennessä olet katsonut niitä vaikka keväisellä pihallasi älykännystäsi ja samalla käytännönläheisesti kasveista oppien. 

Osta TÄSTÄ Hinta ovh 39€

Saat kurssilla kouluttajiksesi alan huiput

8 takapihan superfoodia -verkkokurssi on Jouko Kivimetsän luoma. Hän on horta-sanan alkuperäinen esittelijä Suomessa ja vienyt pioneerina villivihanneskulttuuria eteen päin jo neljännesvuosisadan ravintoloitsijana, ammatillisena kouluttajana, kestävän matkailun edistäjänä, alan tapahtumajärjestäjänä ja hortatuotekehittäjänä. Hän kouluttaa myös maatilan hyödyntämistä villivihannestuotantoon (kts hortafarmari.fi).

Jouko on myös jo vuosia ollut Museoviraston yhteyshenkilö valmistelemaan hakemusta Unescon Elävän Perinteen rekisteriin, mihin mahtava saunakulttuurimme pääsi ensimmäisenä. Tavoitteena on että ihan joka ikinen suomalainen osaa kerätä pihastaan, lähiluonnosta, mökiltä, kaupunkien hortapuistoista tai vaikkapa melontaretken pysähdyspaikalta parhaimmat kasvit ravinnokseen pitkän sesongin aikana.

Joukon kumppanina kurssin materiaalin teossa on villiyrtti- ja ravitsemusasiantuntija Johanna Räikkönen, FaT. Hänen monipuolinen taustansa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin- ja terveydenhuollon kouluttajana, jooga- ja kehotietoisuusohjaajana on tuonut hänelle tavan kertoa osaavasti, mutta ymmärrettävän yksinkertaisesti kehon toimintamekanismeista ja miten kasvien hyvät aineet auttavat meitä. 

Tästä voit ostaa kurssin hintaan 39€ Kurssin ensimmäinen osio alkaa heti ja toinen siitä viikon päästä ja yhteensä tulee neljä osiota. Koko kurssi pysyy auki vuoden loppuun saakka.