Haluatko mukaan Villikasviyhdistyksen toimintaan?

Villikasviyhdistys on perustettu 30.5.2022 ja toiminta alkoi heti useammallakin kenttätapahtumalla Espoossa, Lepaalla, Lahdessa ja Rääkkylässä. Lisäksi on pidetty kuusi webinaaria, jotka on saatavilla tallenteina jälkeen päin kun olet jäsen.

Aikaisemmat aiheet:

720h Kotivara, josta 2/3 on villikasveistamme ja miten tämä ravintoteknisesti ihanteellinen kriisiruoka säilyy sähköttömästi.

MIten tehdä villikasveista kylmäkellarisäilykkeitä vaikkapa valmiiksi, herkullisiksi mökkiruuiksi.

Pohjoinen ulottuvuus, miksi Suomessa ja erityisesti Lapissa ravintoarvot, antioksidantit jne ovat paljon suuremmat kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. Miten pakastekuivaus säilyttää nämä ravintoaineet lähes kaksi kertaa paremmin kuin tavanomainen kuivattaminen.

Fermentointi ja hapatus, tapa tehdä villivihanneksista vielä superimpaa kuin ne ovat heti poimittaessa! Miten saada kasviaarre säilymään sähköttä.

Parhaat keräyskasvimme toukokuun lopussa.

Virpi Raipala-Gormier esittelee videona Frantsilan puutarhansa ja kertoo mitkä kasvit hoitavat mieltämme. Keskustelu puutarhojen aarteista ja “kesyjen” ja villien kasvien yhdistämisestä.

Aineenopettaja Päivi Viinikka alusti webinaarin siitä, miten villikasvit voitaisiin integroida eri asteille kouluopetuksessa, jotta niiden osaamisesta saataisin kansalaistaito.

FaT Johanna Räikkönen alusti villikasvien ruuansulatusta parantavista ominaisuuksista.

Jouko Kivimetsä alusti webinaarin kevään syötävistä silmuista ja versoista ja niiden säilömisestä.

Kaikkiin webinaareihin tulee jäsenistölle automaattisesti uutiskirje, joissa muistutetaan tapahtumista, webinaareista ja muusta ja mukana on osallistumislinkkejä.

Liity nyt jäseneksi välittömästi ja pääset myös 2023 syksyn webinaareihin mukaan ja jäsenyys on voimassa 31.12.2024 saakka! Ensi vuoden jäsenmaksu on 30€ mutta nyt syyskuun loppuun pääset jäseneksi vielä 20€:lla.

Toimintamuotoina yhdistys jakaa jäsenilleen villikasvien arkista käyttöinfoa ja tietoa terveysvaikutuksista säännöllisillä etäwebinaareilla, edullisilla verkkokursseilla ja livetapahtumilla. Yhdistykseen tulee myös eri teemojen asiantuntija- ja toimintaryhmiä, jotta tavoitteet etenevät systemaattisesti.

Tapahtumia ja webinaareja

Seuraava webinaari (ilmainen yleisölle avoin 19.6.2024 klo 18.00-19.00 

Vuoden 2024 live-tapahtumia ovat messuosastot:

15.-17.8.2023 Lepaan puutarhamessuilla Hattulassa
17.-19.8.2022 KukkaKuhhaus Rääkkylässä

 

Kuva Yksi yhdistyksen perustajista Virpi Raipala-Cormierin videoluennosta, jossa hän esittelee Frantsilan tilansa puutarhassa mielenkiintoisia kasveja. Esimerkki Villikasviyhdistyksen jäsenistölle tarjottavasta materiaalista.

 Virpin tallennevideo oman puutarhansa kasveista oli alustuksena webinaariin kesällä 2023.

Jäsenetuuksista tieto uutiskirjeissä

Jäsenistö saa uutiskirjeenä tiedon uusista tapahtumista, webinaareista ja voit seurata tietoja myös yhdistyksen Facebook-sivuilta. Jäsenistölle kerrotaan uutiskirjeissä myös yhteistyökumppanien jäsenetuuksista villikasvituotteisiin, verkkokursseihin ja koulutuksiin. HUOM! Uutiskirjeemme saattaa mennä meilisi tarjouskansioon tai peräti roskapostikansioon riippuen suodattimistasi. Tarkista välillä meilisi vaikka laittamalla hakusanaksi “villikasviyhdistys”.

 

Miten sinä haluaisit olla mukana toiminnassamme?

Helpoin tapa tukea yhdistyksen toimintaa, vaikuttaa tulevaan sisältöön sekä päästä käsiksi ajankohtaisiin tietoihin ja yhdistyksen tarjoamiin etuihin, on maksaa yhdistyksen jäsenmaksu. Se on 20 € ja jäsenyys yltää 28.2.2025 saakka.


Tule mukaan yhdistyksen aktiivijäseneksi!

Voit olla mukana satunnaisesti esimerkiksi tapahtumien avustajana, villiyrttikävelyjen vetäjänä (jos olet saanut siihen koulutuksen) ja niiden markkinoimisessa. Voit ilmaista kiinnostuksesi olla mukana myös ”sisäpiirissä” asiantuntijaryhmissä, kehittämisprojekteissa ja webinaariluennoitsijana.

Alustavien vastausten pohjalta annetaan tarkempia käytännön tietoja halukkaille.