Haluatko mukaan uuden Villikasviyhdistyksen toimintaan?

 

Uusi Villikasviyhdistys on perustettu 30.5.2022 ja toiminta on startannut vauhdikkaasti. Tavoite on saada yhdistys täyteen toimintavauhtiinsa vuoden 2022 loppuun mennessä. 

Tulevan syksyn 2022 aikana kaikki jäsenet pääsevät aktiivisesti vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja sisältöön sekä luomaan raamit uudenlaiselle yhteisölle ja asiantuntijakanavalle suomalaisen villikasvikulttuurin ympärillä.

Villikasviyhdistys edistää monella tavalla villikasviosaamista kansalaistaidoksi Suomessa uimataidon tapaan. Tämän kansalaistaitohaasteen kanssa yhdistys jatkaa samaa perinnettä, minkä Elias Lönnrot ja Toivo Rautavaara omina aikoinaan aloittivat.

Toimintamuotoina yhdistys jakaa jäsenilleen villikasvien arkista käyttöinfoa ja tietoa terveysvaikutuksista säännöllisillä etäwebinaareilla, edullisilla verkkokursseilla ja livetapahtumilla. Yhdistykseen tulee myös eri teemojen asiantuntija- ja toimintaryhmiä, jotta tavoitteet etenevät systemaattisesti.

Tapahtumia ja webinaareja

Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma oli Espoon Karhusaaressa 21.5.2022 klo 10-16.

Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma sujui hyvän sään suosimana ja Karhusaaren luonto oli keväisen hehkeimmillään. Karhusaaressa on suppealla alueella lähellä Helsingin keskustaa monet Suomen luontotyypit ja runsaasti eri kasvilajeja. Osallistujat olivat kiitollisia tunnistus- ja käyttövinkeistä

 

Loppukesän tapahtumia ovat messuosasto ja luennot:

11.-13.8.2022 Lepaan puutarhamessuilla Hattulassa
19.-21.8.2022 KukkaKuhhaus Rääkkylässä
26.-28.8.2022 Makujen Messut Lahden Mukkulan kartanolla

Huom! Jäsenenä voit ilmoittautua näihin tapahtumiin myös vapaaehtoiseksi.

Kuva Yksi yhdistyksen perustajista Virpi Raipala-Cormierin videoluennosta, jossa hän esittelee Frantsilan tilansa puutarhassa mielenkiintoisia kasveja. Esimerkki Villikasviyhdistyksen jäsenistölle tarjottavasta materiaalista.

 

Ensimmäiset jäsenistölle ilmaiset webinaarit, joissa n 20 minuutin luennon jälkeen jäsenistö voi esittää kysymyksiä ja keskustella aiheesta ja tuoda esiin omia kokemuksiaan ja ideoitaan. 

1. webinaari 3.8.2022 klo 18-19 keskiviikkona. Aiheena 720h Kotivara, josta 2/3 on villikasveistamme ja miten tämä ravintoteknisesti ihanteellinen kriisiruoka säilyy sähköttömästi.
2. webinaari 16.8.2022 klo 18-19 tiistaina. Aiheena miten tehdä villikasveista kylmäkellarisäilykkeitä vaikkapa valmiiksi, herkullisiksi mökkiruuiksi.

Jäsenistö saa webinaareista uutiskirjeenä muistutuksen ja linkit webinaareihin. Webinaari taltioidaan ja sen voi seurata myös jälkikäteen, jollei ehtinyt mukaan keskustelemaan. 

Jäsenetuuksista tieto uutiskirjeissä

Jäsenistö saa uutiskirjeenä tiedon uusista tapahtumista, webinaareista ja voit seurata tietoja myös yhdistyksen Facebook-sivuilta. Jäsenistölle kerrotaan uutiskirjeissä myös yhteistyökumppanien jäsenetuuksista villikasvituotteisiin, verkkokursseihin ja koulutuksiin. HUOM! Uutiskirjeemme saattaa mennä meilisi tarjouskansioon tai peräti roskapostikansioon riippuen suodattimistasi. Tarkista välillä meilisi vaikka laittamalla hakusanaksi ”villikasviyhdistys”.

Esimerkiksi ETUUS jäsenille:

8 takapihan parasta villivihannesta -verkkokurssi, ovh 39€, jäsenille vain 19€ (pääset tarjoukseen kun olet rekisteröitynyt jäseneksi) ja lisäksi tämä kurssi on auki jäsenyyskauden loppuun 30.6.2023 eli myös ensi vuoden keväänä. HUOM! Linkki jäsenkurssille on kiitossivulla, jonka saat jäsenmaksun maksamisen jälkeen. Tutki se tarkkaan!

Miten sinä haluaisit olla mukana toiminnassamme?

Helpoin tapa tukea yhdistyksen toimintaa, vaikuttaa tulevaan sisältöön sekä päästä käsiksi ajankohtaisiin tietoihin ja yhdistyksen tarjoamiin etuihin, on maksaa yhdistyksen jäsenmaksu. Se on 20 € ja jäsenyys kattaa myös ensi vuoden kevään eli kausi jatkuu 30.6.2023 saakka.

Huom! Kunnes yhdistyksen pankkitilien avaaminen, verkkosivujen rakentaminen ja maksuliikenne on saatu toimimaan vuoden 2022 loppuun mennessä, väliaikaisena operaattorina toimii villiruoka.info järjestelmineen. 

Kaikki siihen mennessä jäseneksi liittyneet siirretään uuteen järjestelmään automaattisesti eikä se edellytä jäseniltä mitään toimenpiteitä. 

200 ensimmäistä jäsentä tulevat saamaan diplomin pioneerijäsenyydestään. (Diplomin voi printata itse myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.)

Tule mukaan yhdistyksen aktiivijäseneksi!

Tässä on linkki lomakkeeseen, jolla voit kertoa alustavan kiinnostuksesi tukea yllä kerrottuja tavoitteita. Voit olla mukana satunnaisesti esimerkiksi tapahtumien avustajana, villiyrttikävelyjen vetäjänä (jos olet saanut siihen koulutuksen) ja niiden markkinoimisessa. Voit ilmaista kiinnostuksesi olla mukana myös ”sisäpiirissä” asiantuntijaryhmissä, kehittämisprojekteissa ja webinaariluennoitsijana.

Alustavien vastausten pohjalta annetaan tarkempia käytännön tietoja halukkaille.

Helpoin tapa tukea yhdistyksen toimintaa, saada jatkuvasti tietoja ja yhdistyksen tarjoamia etuja on maksaa yhdistyksen jäsenmaksu. Se on 20€ ja jäsenyys kattaa myös ensi vuoden kevään eli tämän jäsenmaksun kausi jatkuu 30.6.2023 saakka.