Haluatko mukaan uuden Villikasviyhdistyksen toimintaan?

Villikasviyhdistys edistää monella tavalla villikasviosaamista kansalaistaidoksi Suomessa uimataidon tapaan.

Suomi saa uuden, kaivatun valtakunnallisen toimintaorganisaation tänä keväänä. Villikasvimme ovat olleet paitsi ikiaikaista, loistavaa ravintoa myös pitkään noususuhdanteessa ollut muotiaalto. Suomesta on kuitenkin puuttunut yhdistys, joka fokusoituu nimenomaan villikasveihin ja pyrkii edistämään erityisesti villivihannesten käyttöä kansalaistaitona kuten uimataito.

Tämän kansalaistaitohaasteen kanssa yhdistys jatkaa samaa perinnettä, minkä Elias Lönnrot ja Toivo Rautavaara omina aikoinaan aloittivat.

Toimintamuotoina yhdistys jakaa jäsenilleen villikasvien arkista käyttöinfoa ja tietoa terveysvaikutuksista säännöllisillä etäwebinaareilla, edullisilla verkkokursseilla ja livetapahtumilla. Yhdistykseen tulee myös eri teemojen asiantuntija- ja toimintaryhmiä, jotta tavoitteet etenevät systemaattisesti.

Tapahtumia ja webinaareja

Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma on Espoon Karhusaaressa 21.5.2022 klo 10-16.

Tässä ilmaisessa koko perheen tapahtumassa yksi Suomen kokeneimpia villiyrttikävelyjen vetäjiä, hortakouluttaja Jouko Kivimetsä vetää ilmaiset kierrokset luonnossa klo 11, 13 ja 15. Tervetuloa tapaamaan muitakin yhdistyksen aktiivikehittäjiä.

Loppukesän tapahtumia ovat messuosasto ja luennot:

11.-13.8.2022 Lepaan puutarhamessuilla Hattulassa
19.-21.8.2022 KukkaKuhhaus Rääkkylässä
26.-28.8.2022 Makujen Messut Lahden Mukkulan kartanolla

Huom! Jäsenenä voit ilmoittautua näihin tapahtumiin myös vapaaehtoiseksi.

Kuva Virpi Raipala-Cormierin videoluennosta, jossa hän esittelee Frantsilan tilansa puutarhassa mielenkiintoisia kasveja. Esimerkki Villikasviyhdistyksen jäsenistölle tarjottavasta materiaalista.

 

Ensimmäiset jäsenistölle ilmaiset webinaarit, joissa n 20 minuutin luennon jälkeen jäsenistö voi esittää kysymyksiä ja keskustella aiheesta:

26.5.2022 Lauantaina klo 16-17, aiheena 720h Kotivara, josta 2/3 on villikasveistamme ja miten tämä ravintoteknisesti ihanteellinen kriisiruoka säilyy sähköttömästi.
30.5.2022 Maanantaina klo 18-19, aiheena miten villikasviharrastus edistää holistisesti harrastajan terveyttä ja erityisesti suoliston kuntoa.
13.6.2022 Tiistaina klo 18-19, aiheena miten tehdä villikasveista kylmäkellarisäilykkeitä vaikkapa valmiiksi, herkullisiksi mökkiruuiksi.
Aikatauluihin ja sisältöihin voi tulla muutoksia ja niistä infotaan jäseniä. Jäsenistö saa webinaareista myös linkit, joilla tapahtuman voi seurata jälkikäteen, jollei ehtinyt mukaan keskustelemaan ja esittämään asiantuntijoille kysymyksiä.

Jäsenetuuksista tieto uutiskirjeissä

Jäsenistö saa uutiskirjeenä tiedon uusista tapahtumista, webinaareista ja voit seurata tietoja myös yhdistyksen Facebook-sivuilta. Jäsenistölle kerrotaan uutiskirjeissä myös yhteistyökumppanien jäsenetuuksista villikasvituotteisiin, verkkokursseihin ja koulutuksiin. HUOM! Uutiskirjeemme saattaa mennä meilisi tarjouskansioon tai peräti roskapostikansioon riippuen suodattimistasi. Tarkista välillä meilisi vaikka laittamalla hakusanaksi ”villikasviyhdistys”.

Esimerkiksi ETUUS jäsenille:

8 takapihan parasta villivihannesta -verkkokurssi, ovh 39€, jäsenille vain 19€ (pääset tarjoukseen kun olet rekisteröitynyt jäseneksi) ja lisäksi tämä kurssi on auki jäsenyyskauden loppuun 30.6.2023 eli myös ensi vuoden keväänä.

Miten sinä haluaisit olla mukana toiminnassamme?

Helpoin tapa tukea yhdistyksen toimintaa, saada jatkuvasti tietoja ja yhdistyksen tarjoamia etuja on maksaa yhdistyksen jäsenmaksu. Se on 20€ ja jäsenyys kattaa myös ensi vuoden kevään eli tämän jäsenmaksun kausi jatkuu 30.6.2023 saakka.

Huom! Kunnes yhdistyksen rekisteröinti, pankkitilien avaaminen, verkkosivujen rakentaminen ja maksuliikenne on saatu toimimaan, väliaikaisena operaattorina toimii villiruoka.info järjestelmineen. Kaikki siihen mennessä jäseneksi liittyneet siirretään uuteen järjestelmään alkusyksystä eikä se edellytä jäseniltä mitään toimenpiteitä. 200 ensimmäistä jäsentä tulevat saamaan diplomin pioneerijäsenyydestään uudessa tärkeässä organisaatiossa. (Diplomin voi printata itse myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.)

Tule mukaan yhdistyksen aktiivijäseneksi!

Tässä on linkki lomakkeeseen, jolla voit kertoa alustavan kiinnostuksesi tukea yllä kerrottuja tavoitteita. Voit olla mukana satunnaisesti esimerkiksi tapahtumien avustajana, villiyrttikävelyjen vetäjänä (jos olet saanut siihen koulutuksen) ja niiden markkinoimisessa. Voit ilmaista kiinnostuksesi olla mukana myös ”sisäpiirissä” asiantuntijaryhmissä, kehittämisprojekteissa ja webinaariluennoitsijana.

Alustavien vastausten pohjalta annetaan tarkempia käytännön tietoja halukkaille.

Helpoin tapa tukea yhdistyksen toimintaa, saada jatkuvasti tietoja ja yhdistyksen tarjoamia etuja on maksaa yhdistyksen jäsenmaksu. Se on 20€ ja jäsenyys kattaa myös ensi vuoden kevään eli tämän jäsenmaksun kausi jatkuu 30.6.2023 saakka.