Haluatko mukaan Villikasviyhdistyksen toimintaan?
Villikasviyhdistys on perustettu 30.5.2022 ja toiminta alkoi heti useammallakin kenttätapahtumalla Espoossa, Lepaalla, Lahdessa ja Rääkkylässä. Lisäksi on pidetty kuusi webinaaria, jotka on saatavilla tallenteina jälkeen päin kun olet jäsen.
Aikaisemmat aiheet:
720h Kotivara, josta 2/3 on villikasveistamme ja miten tämä ravintoteknisesti ihanteellinen kriisiruoka säilyy sähköttömästi.
MIten tehdä villikasveista kylmäkellarisäilykkeitä vaikkapa valmiiksi, herkullisiksi mökkiruuiksi.
Pohjoinen ulottuvuus, miksi Suomessa ja erityisesti Lapissa ravintoarvot, antioksidantit jne ovat paljon suuremmat kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. Miten pakastekuivaus säilyttää nämä ravintoaineet lähes kaksi kertaa paremmin kuin tavanomainen kuivattaminen.
Fermentointi ja hapatus, tapa tehdä villivihanneksista vielä superimpaa kuin ne ovat heti poimittaessa! Miten saada kasviaarre säilymään sähköttä.
Parhaat keräyskasvimme toukokuun lopussa.
Virpi Raipala-Gormier esittelee videona Frantsilan puutarhansa ja kertoo mitkä kasvit hoitavat mieltämme. Keskustelu puutarhojen aarteista ja “kesyjen” ja villien kasvien yhdistämisestä.
Aineenopettaja Päivi Viinikka alusti webinaarin siitä, miten villikasvit voitaisiin integroida eri asteille kouluopetuksessa, jotta niiden osaamisesta saataisin kansalaistaito.
FaT Johanna Räikkönen alusti villikasvien ruuansulatusta parantavista ominaisuuksista.
Jouko Kivimetsä alusti webinaarin kevään syötävistä silmuista ja versoista ja niiden säilömisestä.
Sauna-akka Laura Foon kertoi villikasviperinteistä saunakäytössä jalkakylvyissä, yrttinyyteissä ja vihdoissa jne.
Kaikkiin webinaareihin tulee jäsenistölle automaattisesti uutiskirje, joissa muistutetaan tapahtumista, webinaareista ja muusta ja mukana on osallistumislinkkejä.
Liity nyt jäseneksi niin, että se kattaa myös vuoden 2025 jäsenyyden! Saat kaikki yo webinaarit heti käyttöösi kätevällä Campwire-alustalla maksettuasi 20€ jäsenmaksun oheisen linkin kautta. Näin myös kannatat tärkeää missiotamme!
- Yleisen villikasviosaamisen edistämisen lisäksi yhdistys tulee uudella toimintakaudellaan 2024 ja tulevilla
- jakamaan ajankohtaista infoa omissa viestintäkanavissaan sekä alan eri tapahtumissa
- tarjoamaan asiantuntijapalveluita alan toimijoille
- työstämään Unescon elävän perinteen rekisteriin hakemusta laajasta ja ainutlaatuisesta villivihannesten keräämisperinteestämme
- kehittämään koko kansan osaamista pystyä kehittämään 720h Kotivara kriisiaikojen varalta niin että se on ravitsemuksellisesti ideaali, säilyy ilman sähköä ja on 2/3 omavarainen
- tukemaan pienimuotoista villivihannesten artesaanituotantoa sekä villikasveihin liittyviä matkailupalveluita maaseudun elinvoiman lisäämiseksi
- avaamaan ja ohjaamaan keskustelua villikasvien osuudesta osana ruokatuotannon huoltovarmuutta, sekä esitellä 720h Kotivara kriisiaikojen varalta niin että se on ravitsemuksellisesti ideaali, säilyy ilman sähköä ja on 2/3 omavarainen
- edistämään monella tavalla villikasviosaamista kansalaistaidoksi Suomessa uimataidon tapaan. Tämän kansalaistaitohaasteen kanssa yhdistys jatkaa samaa perinnettä, minkä Elias Lönnrot ja Toivo Rautavaara omina aikoinaan aloittivat.
Toimintamuotoina yhdistys jakaa jäsenilleen villikasvien arkista käyttöinfoa ja tietoa terveysvaikutuksista säännöllisillä etäwebinaareilla, edullisilla verkkokursseilla ja livetapahtumilla. Yhdistykseen tulee myös eri teemojen asiantuntija- ja toimintaryhmiä, jotta tavoitteet etenevät systemaattisesti.
Tapahtumia ja webinaareja
Seuraava live-tapahtumamme on tässä:
15.-17.8.2023 Lepaan puutarhamessuilla Hattulassa
Tervetuloa tervehtimään ja ilmaisille hortakävelyille 2 x joka messupäivä. Vetäjänä Jouko Kivimetsä
Virpin tallennevideo oman puutarhansa kasveista oli alustuksena webinaariin kesällä 2023.
Jäsenetuuksista tieto uutiskirjeissä
Jäsenistö saa uutiskirjeenä tiedon uusista tapahtumista, webinaareista ja voit seurata tietoja myös yhdistyksen Facebook-sivuilta. Jäsenistölle kerrotaan uutiskirjeissä myös yhteistyökumppanien jäsenetuuksista villikasvituotteisiin, verkkokursseihin ja koulutuksiin. HUOM! Uutiskirjeemme saattaa mennä meilisi tarjouskansioon tai peräti roskapostikansioon riippuen suodattimistasi. Tarkista välillä meilisi vaikka laittamalla hakusanaksi “villikasviyhdistys”.
Miten sinä haluaisit olla mukana toiminnassamme?
Helpoin tapa tukea yhdistyksen toimintaa, vaikuttaa tulevaan sisältöön sekä päästä käsiksi ajankohtaisiin tietoihin ja yhdistyksen tarjoamiin etuihin, on maksaa yhdistyksen jäsenmaksu. Se on 20 € ja jäsenyys yltää nyt 31.12.2025 saakka.