Horta kruunaa villiruuan

Hauska ja helppo verkkokurssi opettaa hyödyntämään luonnon aarreaittaa, joka aukeaa heti takapihaltasi!

Suosittu laaja-alainen villiruuan ja villivihannesten ykköskurssi aukesi jälleen. Opit parhaat villivihannekset ja niiden käytön ennen kasvusesonkia ja villivihanneksia kannattaa säilöä talteen kurssin ohjeiden mukaan ja yhdistää loppukesän ja syksyn marja- ja sienikauteen Saat ohjeet myös säilömiseen kurssilta. Kurssi säilyy auki 30.6.2025 saakka. Voit hyödyntää myös syksyn sienikauden ja yhdistää sienet villivihanneksiin.

Tämän laajan kurssin hinta on 129€

Säilytä pienessä tilassa ilman sähköä kuukaudenkin kotivara, joka on tiheäravinteista ja erikoistilanteissa buustaavaa. Opi tällä kurssilla tekemään se itse edullisesti luonnosta hankitusta villiruuasta tai palstaviljelyn satoa käyttäen. Tämä laaja Suomen luonnonvarojen ja sähköttömien perinnemetodien kurssi voi olla tärkein kurssisi ikinä. Näin Suomessa pärjättiin ennenkin! Aika palauttaa perustaidot!

Oheisessa videossa puhutaan “voimassa vuoden 2021 vuoden loppuun” mutta seuraavalla kurssilla luonnollisesti vuoden 2025 kesäkuun lopulle.

Miten tämä verkkokurssi eroaa muista villiyrtteihin liittyvistä verkkokursseista?

Markkinoillamme on nykyään lukuisia villikasvien “ihastu, rakastu, villiinny, hurahda” -verkkokursseja, joita saa paristakympistä eteen päin tai kuukausikorvauksella. Niissä esiteltyjen kasvien määrä vaihtelee muutamista yli 100:n kasvin tunnistusaineistoon. Tietoa on paljon tarjolla muutenkin, miksi silloin tarvisi tämän kurssin, joka on vieläpä tavallista kalliimpi?

Tällä kurssilla tuottajina ovat usean asiantuntijan huipputiimi, joka kertoo tarkkaan valikoiduista kasveista oleellisen ja käytännöllisen tiedon. Erona muihin kursseihin on myös, se että tämä kurssi kertoo ensimmäisenä miten villikasvit voi yhdistää muuhun villiruokaan: marjoihin, sieniin, kalaan ja riistaan. Lisäksi ero muihin kursseihin on perinteisten, sähköriippumattomien valmistusmenetelmien “kädestä pitäen” opettaminen. Näinä epävarmoiksi muuttuneina aikoina nämä taidot ovat nousseet huikeaan kunniaan. Kurssilla opetetaan leivinuunin käyttö, juurileivonta, hapattaminen, nuotiovalmistus, savustaminen, mehukellarisäilöntä sekä lisäksi kuivaamisen ja pakastamisen niksejä villivihanneksille. Kaikki tämä yli 40 tiiviin, helposti seurattavan videon avulla. Lisäksi voit ladata paljon teksti- ja kuva-aineistoa ja reseptejä koneellesi ennen kurssin sulkeutumista vasta lokakuun lopussa.

Tällaista kurssia ei ole aiemmin ollut, siksi se luotiin kuukausien työnä vuonna 2021. Kurssista tuli käytänteitä opettava, ainutlaatuisen itse kerättävän villiruokamme kehovaikutuksia syvällisesti luotaava ja jopa viihdyttävästi etenevä kurssi. Olemme siitä ylpeitä! sanoo kurssin keskeinen luoja, jo 1995 vuodesta aktiivisesti villivihannesperinnettämme kehittänyt ja opettanut hortaopettaja Jouko Kivimetsä, joka on myös uuden Villikasviyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Kurssin käyneiden kommentteja:

Mahtavaa että ruoanvalmistusmenetelmissä oli varsinkin hapatus ja fermentointi.  Niitä aion lisätä omassa käytössäni. Palonevan Ossin video oli hyvä. Nokkososuus on ihan huippu. Laitoin itselleni muistutuksen että katson Johannan loistavan videopätkän joskus uudestaan, niin paljon hyvää tietoa siinä tuli. Kiitos jälleen tästä viidennestä osiosta, innoissani jään odottamaan viimeistä osiota.  Ihan tuntuu haikealta kun kurssi on näin lopussa!

Heti intro-osuudesta tuli todella hyvä fiilis. Jo se, että te kouluttajat/valmentajat olette mahtavia asiantuntijoita "omilla tonteillanne", niin lisäksi teistä huokuu ihana lämpö ja lempeä huumori, se kulkee mukavasti kokoajan osioiden mukana. Pidän selkeästä ulosannistanne. On myös hyvä, että asiat on pilkottu paloiksi, videot ovat sopivan lyhyitä, on helppo kerrata asia, eikä tarvitse kelailla pitkää videota oikeaan kohtaan. Mitä pidemmälle kurssia käyn, sitä enemmän innostun ja inspiroidun. Voi kun lumet nyt sulaisi niin pääsisin syöksymään korit tanassa metsään ja pelloille ja pihalle!

Todella innostava kurssi, sisällöltään ainutlaatuisen laaja! Jouko ja Johanna esittelivät villivihannekset hyvin ja myös kasvien terveysvaikutukset tulivat selkeästi esille. Perinteiset ruuanvalmistustavat käytiin läpi asiantuntevan Ossin avulla ja reseptivinkit lähti suoraan käyttöön. Tämä kurssi on hintansä väärtti, opin villivihannesten tuntomerkit ja ominaisuudet ja nyt vietänkin kaiken mahdollisen vapaa-ajan metsässä herkkuja etsimässä! 

Se oli melkein 'tajunnanräjäyttävä' toisella opiskelukerralla, kun pystyin omaksumaan tiedon, ja aloin ymmärtää, että .... Meillä on niin paljon laidunnettavaa ympärillämme, vaikka emme omistaisi tilkkuakaan maata, ja traktoria jne! Ja tämä juuri on NIIN ihanaa!!

Nyt opit jotain mitä naapurisi ihailevat ja lapsesi muistavat eläkeläisenä. Mökkipihasi muuttuu Michelin-ravintolaksi. Mummonmökistäsi tulee maailman parhaan leivän mekka. Perheesi rukoilee että käyt enemmän kalassa, koska he rakastavat kaikkea, mitä taiot jopa särjistä, lahnasta ja hauesta. Vaellusporukkasi tai melontaseurasi odottaa vain että pysähdytään tulille ja he saavat maistaa, mitä tällä kertaa ”poikkesit hakemaan pusikosta”.

Oppiaksesi kaikki nämä ikiaikaiset salat voit käydä kurssia kotisohvalla tai katsoen kasvien tunnistusohjeita lähiluonnossa. Kurssimateriaali perustuu paljon videoihin, joita voit katsella missä vain ja myös vain kuunnella muuta puuhatessasi tai autoa ajaessasi.

Kurssin idea kiteytettynä:

Olet ehkä jo koko ikäsi käyttänyt sieniä ja marjoja ja onkinutkin silloin tällöin, mutta et ehkä ole tullut ajatelleeksi miten näistä huikeista villiruokaraaka-aineistamme saa loihdittua kokonaisia villiruoka-aterioita? Aterioita joita yleensä saa vain gourmet-ravintoloissa, joiden maku lyö maistajat ällikällä ja jollaisesta superfoodista keho kiittää. Lisäksi: miten kaikista näistä luonnonantimistamme voi saada aikaiseksi suuremman omavaraisuuden ja pitkäaikaisen, ravinteikkaan, edullisen kotivaran kriisiaikoja varten.

Opi yhdistämään villivihannekset muuhun villiruokaan!

Puuttuva linkki villiruoka-ateriaan pääsemiseksi on miten yhdistät villiyrtit, hortan, parhaat joka paikasta löytyvät villikasvimme makuharmonisesti sieniin, marjoihin ja järvikalaan. Ja aina kun mahdollista, miten täydellistät makuelämyksen ja kehovaikutuksen vanhoilla perinteisillä valmistusmenetelmillä: leivinuuni, hapatus, savustus, nuotiokypsentäminen, fermentointi ja juurella leipominen.

Vain kuuden viikon kurssin jälkeen osaat:

Kurssi pysyy auki vuoden 2025 kesäkuun loppuun! Kurssin hinta on 129 €.

Villiruokatiski on lähimetsässäsi ja takapihallasi

Villiruokaa on yltäkylläisesti ihan vieressäsi. Jokamiehen oikeuksilla, luontoa kunnioittaen voit käydä hakemassa sitä arkikeittiöösi. Villiruokaa voi kerätä huhtikuusta lokakuulle, kuivattaa, pakastaa ja mehukellarisäilöä sitä vaikka joulupöytään ja kalassa voi käydä jopa talvellakin.  Villiruokaa voi tuottaa myös matkoille tai tuliaisiksi ja pikkulahjoiksi kuivaamalla, pakastamalla ja lasipurkkisäilykkeinä. Lisänautintoa (ja ihailuakin!) saat kun valmistat villiruokaa sen hienoja aromeita korostavilla muinaisilla menetelmillä, jotka ovat tulleet nykyajan nousutrendeiksi! Nämä menetelmät opit kurssilla!

Villiruoka on maailman vanhin keittiö; se on jo keräilijä-, kalastaja- ja metsästäjäkaudelta. Suomi on maa, jossa villiruokakeittiö on edelleen länsimaista elinvoimaisin. Miksi sinun kannattaa olla kiinnostunut villiruuasta ja oppia siitä lisää?

Pääset kurssille välittömästi!

Kursin intro-osuuteen ja ensimmäisiin kurssimateriaaleihin pääset heti maksettuasi kurssin. Lisää materiaaleja tulee aina viikon päästä viiden viikon ajan. Kurssin materiaalit ovat katsottavissasi (videot) ja ladattavissa (PDF:t) vuoden 2025 kesäkuun loppuun asti.

Jos tulet katumapäälle, kurssilla on rahat takaisin -takuu 14 vrk ostostasi.

Kurssin sisältö

Parhaat kasvit ovat aivan yleisiä ja helposti löydettäviä vaikka lähipöheiköistäsi kuten porkkanainen vuohenputki, maustemainen siankärsämö, kirpeä kuusenkerkkä, elegantin makuinen mesiangervo, sitruunainen ketunleipä ja monikäyttöinen maitohorsma.

Opit kurssilla miten tutun nokkosenkin voi hyödyntää monipuolisemmin versovaiheesta siementämiseen, latvomalla ja laiduntamalla koko kasvukauden ajan. Parhaita kasveja on valittu tarkkaan vain 12, jotta hortataitojen oppiminen ei tulisi liian monimutkaiseksi. Mutta näihin kasveihin sukelletaankin sitten entistä syvemmälle! Kuulet joka kasvin kehovaikutuksista ja mahdollisista varoituksen sanoista videoluennoilla.

Vain 12 parasta kasvia!

Opit 12 tavallista, parasta, maukkainta ja terveellisintä villivihannesta: tunnistamaan ne, kokkaamaan niillä kotikeittiössä, niiden makuominaisuudet, terveysvaikutukset ja varoitusasiat, miten säilöt niitä – myös mehukellariin ja käytät parhaiten talvenkin aikana. Nämä kasvit riittävät jo kattavaan hortakokkaukseen ja kurssin erityisyytenä, miten yhdistät hortan muihin villeihin raaka-aineisiin, joita voit hakea luonnosta jokamiehenoikeuksien puitteissa.

Opit kurssilta helposti villiruokaan hyvin sopivat vanhat, nykyään huippumodernit, valmistusmenetelmät: leivinuunin käytön, savustamisen, nuotiovalmistamisen, fermentoinnin ja juurella leipomisen.

Esimerkkiruoka kurssin opeilla:
itse kylmäsavustetusta ja jauhetusta haukifileestä tehty pihvi (tai nakki jos hankit pursotusvälineen), mausteina mm kuusenkerkkää, puolukkaa ja siankärsmöä, se kypsennetty nuotiolla yhdessä juurella leivotun nauris-vuohenputkisämpylän kanssa. Avot mikä superfood-villiruoka-snack!

Kotona lähes ilmainen Michelin-ravintola!

Jokaisella on oikeus ja mahdollisuus, kun osaa asiansa, hankkia ilmaisia, terveellisiä, maukkaita raaka-aineita aivan lähiluonnosta: marjoja, sieniä, villivihanneksia ja järvikalaa. Niihin soveltuvat vanhat valmistusmenetelmät, jotka on helppo oppia ja niiden avulla ruokasi astuu kertaheitolla Michelin-tasolle – samalla kun ruokakulusi pienenevät! Näitä niksejä ovat kurssilla opettamassa sinulle (villd.fi) villiruokaravintoloitsija Ossi Paloneva ja juuritaikinoihin erikoistunut leipoja Suvi Runonen-Väinämö.

Pitkän iän salaisuus?

Kurssin avulla laajennat ruokavaliotasi suuntaan, joka herkullisuuden ja edullisuuden lisäksi tukee suolistosi toimintaa, buustaa immuniteettiasi ja hoivaa luustoasi, verenkiertoasi, niveliäsi ja lihaksiasi. Villiruoka sisältää luonnon keinoja vähentää kipuja, kuukautisvaivoja, kuumia aaltoja, ylläpitää mieskuntoa ja ruuan hankkiminen luonnossa vähentää stressin aiheuttamia ongelmia. Näistä kaikista näkökulmista puhuu kurssilla ravitsemus- ja villiyrttiasiantuntija Johanna Räikkönen, FaT, Elova Oy.

Selviämisruokaa kriisitilanteisiin

Jokaiselle on tullut selväksi että vanhaa normaalia ei enää ole. On hyvä omata taitoja, joilla sinä ja läheisesi selviävät vaivatta jopa tilanteesta, jolloin kaikki ruokahuolto yhteiskunnassa on katkennut vaikkapa kuukausiksi. Varastoimalla ruokaa sähköä kuluttamattomilla muinaismenetelmillä selviät, vaikka kriisi osuisi talveen. Tämä on kurssilla vain ”extra feature”, muutoin anti tukee ihan tavallista arkeasi!

Villiruuasta ansiotoimintaa?

Tämä verkkokurssi tarjoaa pohjan edetä kohti laajempaa osaamista, minkä voi muuttaa rahaksi. Voit edetä kohti matkailuelämyksiä, keitrauspalveluja, ruokatuotteita, live-kurssipalveluja ja raaka-ainetuotantoa muille tuottajille.  

Hyppää suoraan hortoilun ytimeen!

Legendaarisen Hulluna hortaan -kirjan toinen tekijä Jouko Kivimetsä on tämän verkkokurssin pääkouluttaja, Hän on valinnut 12 upeinta villivihannestamme ja opit ne perusteellisesti tällä kurssilla ja jo niiden kautta sinusta tulee huippuhortoilija! Jouko on myös ammatillinen opettaja, näyttötutkintomestari ja keruuyrttineuvoja. Jouko on kehittänyt useita koulutustuotteita 20 vuoden aikana (kuten Hortafarmari-toiminta) ja opettaa niitä jatkoverkkokursseina ja lähipäivinä. 

Jatkossa hän toimii uuden Villikasviyhdistyksen toiminnanjohtajana päätavoitteenaan saada villivihannesosaamisen jokaisen suomalaisen kansalaistaidoksi ja Suomi Unescon Elävän perinteen rekisteriin hienon villivihannestraditiomme ansiosta.

Kurssin hinta on 129€.
Kurssimateriaali on käytössäsi 30.6.2025 saakka.
Säästät kurssin hinnan ruokamenoissa hyvinkin pian!

Ohjeet kurssin avaamiseen näet päästyäsi tälle verkkokurssille.

 

Kurssin vetäjinä monen alan huippuja

  • Jouko Kivimetsä on villivihannesalan ykköspioneereja Suomessa
  • Johanna Räikkönen on ravitsemus- ja villiyrttiasiantuntija ja farmasian tohtori
  • Ossi Paloneva on edennyt ykköseksi Suomessa lähes yksinomaan villiruokaan perustuvassa ravintolatoiminnassa
  • Suvi Runonen-Väinämö on ammattimainen juurileipoja
  • Lisäksi kurssille antavat antinsa leivinuuniekspertti, nuotio- ja eräruuan valmistajat ja villin veden asiantuntija.
Lue Johanna Räikkösen esittely Luontaisterveys-lehdestä 3/22.

Tällaista kurssia on kauan odotettu - mutta mitään vastaavaa ei vielä ole ollut ennen tätä!