Kesäinen ilta mökillä ja olet juuri saanut grillattua kylmäsavustamasi kuusenkerkkäiset, puolukalla höystetyt haukimakkarat. Puolisosi on tuomassa vanhan pirtin leivinuunista juuritaikanalla leivottuja nauris-vuohenputkisämpylöitä, jotka tuoksuvat taivaalliselle! Kyllä elävä tuli on jotain suurenmoista! 

Sämpylöiden kera on hänen äsken keräämistään villikasveista tehtyä hortahakkelusta jonka ikiaikaiseen makuun keho reagoi keräilijän geenitasolla näin: ”LISÄÄ!” Vieraasi ovat tulleet saunasta, kiittelevät isäntäväkeä virkistävästä villiyrttijalkakylvystä ja vuorenkilpikombuchasta saunajuomana. Nyt he jatkavat janon sammutusta pöydällä ilta-auringossa kauniin purppuranpunaisena hohtavasta kannusta, jossa on maitohorsmankukkajuomaa ja lipovat jo kieltään, koska läheisestä savustuspöntöstä luikertelee huikea lämminsavuherkkutattien tuoksu!

Kaikki mitä tarvitset osataksesi toteuttaa tuon – tai vieläkin isomman ja oman makuisen vision – on tämä verkkokurssi:

Horta kruunaa villiruuan

Hauska ja helppo verkkokurssi maailman vanhimman keittiön perusteisiin!

Koska hortaa riittää lokakuullekin saakka, sitä kannattaa yhdistää nykyiseen marja- ja sienikauteen ja valmistautua ensi kevään hortasesonkiin. Saat ohjeet myös säilömiseen kurssilta. Ensimmäiset käyttäjät ovat ihastuneet. Kurssi säilyy auki syyskuun 2022 loppuun sienikauteen saakka.

Nyt opit jotain mitä naapurisi ihailevat ja lapsesi muistavat eläkeläisenä. Mökkipihasi muuttuu Michelin-ravintolaksi. Mummonmökistäsi tulee maailman parhaan leivän mekka. Perheesi rukoilee että käyt enemmän kalassa, koska he rakastavat kaikkea, mitä taiot jopa särjistä, lahnasta ja hauesta. Vaellusporukkasi tai melontaseurasi odottaa vain että pysähdytään tulille ja he saavat maistaa, mitä tällä kertaa ”poikkesit hakemaan pusikosta”.

Oppiaksesi kaikki nämä ikiaikaiset salat voit käydä kurssia kotisohvalla tai katsoen kasvien tunnistusohjeita lähiluonnossa. Kurssimateriaali perustuu paljon videoihin, joita voit katsella missä vain ja myös vain kuunnella muuta puuhatessasi tai autoa ajaessasi.

Kurssin idea kiteytettynä

Olet ehkä jo koko ikäsi käyttänyt sieniä ja marjoja ja onkinutkin silloin tällöin, mutta et ehkä ole tullut ajatelleeksi miten näistä huikeista villiruokaraaka-aineistamme saa loihdittua kokonaisia villiruoka-aterioita? Aterioita joita yleensä saa vain gourmet-ravintoloissa, joiden maku lyö maistajat ällikällä ja jollaisesta superfoodista keho kiittää.

Opi yhdistämään villivihannekset muuhun villiruokaan!

Puuttuva linkki villiruoka-ateriaan pääsemiseksi on miten yhdistät villiyrtit, hortan, parhaat joka paikasta löytyvät villikasvimme makuharmonisesti sieniin, marjoihin ja järvikalaan. Ja aina kun mahdollista, miten täydellistät makuelämyksen ja kehovaikutuksen vanhoilla perinteisillä valmistusmenetelmillä: leivinuuni, hapatus, savustus, nuotiokypsentäminen, fermentointi ja juurella leipominen.

Vain kuuden viikon kurssin jälkeen osaat:

Ensikäyttäjien kommentteja

Todella innostava kurssi, sisällöltään ainutlaatuisen laaja! Jouko ja Johanna esittelivät villivihannekset hyvin ja myös kasvien terveysvaikutukset tulivat selkeästi esille. Perinteiset ruuanvalmistustavat käytiin läpi asiantuntevan Ossin avulla ja reseptivinkit lähti suoraan käyttöön. Tämä kurssi on hintansä väärtti, opin villivihannesten tuntomerkit ja ominaisuudet ja nyt vietänkin kaiken mahdollisen vapaa-ajan metsässä herkkuja etsimässä! 

Pidän kouluttajien selkeästä ulosannista. On myös hyvä, että asiat on pilkottu paloiksi, videot ovat sopivan lyhyitä, on helppo kerrata asia, eikä tarvitse kelailla pitkää videota oikeaan kohtaan. Mitä pidemmälle kurssia käyn, sitä enemmän innostun ja inspiroidun.

Tea Sonkajärveltä

 

Mahtavaa että ruoanvalmistusmenetelmissä oli varsinkin hapatus ja fermentointi.  Niitä aion lisätä omassa käytössäni. Palonevan Ossin video oli hyvä. Nokkososuus on ihan huippu. Laitoin itselleni muistutuksen että katson Johannan loistavan videopätkän joskus uudestaan, niin paljon hyvää tietoa siinä tuli. Kiitos jälleen tästä viidennestä osiosta, innoissani jään odottamaan viimeistä osiota.  Ihan tuntuu haikealta kun kurssi on näin lopussa!

Helena Rovaniemeltä

Todella innostava kurssi, sisällöltään ainutlaatuisen laaja! Jouko ja Johanna esittelivät villivihannekset hyvin ja myös kasvien terveysvaikutukset tulivat selkeästi esille. Perinteiset ruuanvalmistustavat käytiin läpi asiantuntevan Ossin avulla ja reseptivinkit lähti suoraan käyttöön. Tämä kurssi on hintansä väärtti, opin villivihannesten tuntomerkit ja ominaisuudet ja nyt vietänkin kaiken mahdollisen vapaa-ajan metsässä herkkuja etsimässä! 

Hanne Laitinen

Villiruokatiski on lähimetsässäsi ja takapihallasi

Villiruokaa on yltäkylläisesti ihan vieressäsi. Jokamiehen oikeuksilla, luontoa kunnioittaen voit käydä hakemassa sitä arkikeittiöösi. Villiruokaa voi kerätä huhtikuusta lokakuulle, kuivattaa, pakastaa ja mehukellarisäilöä sitä vaikka joulupöytään ja kalassa voi käydä jopa talvellakin.  Villiruokaa voi tuottaa myös matkoille tai tuliaisiksi ja pikkulahjoiksi kuivaamalla, pakastamalla ja lasipurkkisäilykkeinä. Lisänautintoa (ja ihailuakin!) saat kun valmistat villiruokaa sen hienoja aromeita korostavilla muinaisilla menetelmillä, jotka ovat tulleet nykyajan nousutrendeiksi! Nämä menetelmät opit kurssilla!

Villiruoka on maailman vanhin keittiö; se on jo keräilijä-, kalastaja- ja metsästäjäkaudelta. Suomi on maa, jossa villiruokakeittiö on edelleen länsimaista elinvoimaisin. Miksi sinun kannattaa olla kiinnostunut villiruuasta ja oppia siitä lisää?

Pääset kurssille välittömästi!

Kursin intro-osuuteen ja ensimmäisiin kurssimateriaaleihin pääset heti maksettuasi kurssin. Lisää materiaaleja tulee aina viikon päästä viiden viikon ajan. Kurssin materiaalit ovat katsottavissasi (videot) ja ladattavissa (PDF:t) vuoden 2022 syyskuun loppuun asti.

Jos tulet katumapäälle, kurssilla on rahat takaisin -takuu 14 vrk ostostasi.

Kurssin sisältö

Parhaat kasvit ovat aivan yleisiä ja helposti löydettäviä vaikka lähipöheiköistäsi kuten porkkanainen vuohenputki, maustemainen siankärsämö, kirpeä kuusenkerkkä, elegantin makuinen mesiangervo, sitruunainen ketunleipä ja monikäyttöinen maitohorsma.

Opit kurssilla miten tutun nokkosenkin voi hyödyntää monipuolisemmin versovaiheesta siementämiseen, latvomalla ja laiduntamalla koko kasvukauden ajan. Parhaita kasveja on valittu tarkkaan vain 12, jotta hortataitojen oppiminen ei tulisi liian monimutkaiseksi. Mutta näihin kasveihin sukelletaankin sitten entistä syvemmälle! Kuulet joka kasvin kehovaikutuksista ja mahdollisista varoituksen sanoista videoluennoilla.

Vain 12 parasta kasvia!

Opit 12 tavallista, parasta, maukkainta ja terveellisintä villivihannesta: tunnistamaan ne, kokkaamaan niillä kotikeittiössä, niiden makuominaisuudet, terveysvaikutukset ja varoitusasiat, miten säilöt niitä – myös mehukellariin ja käytät parhaiten talvenkin aikana. Nämä kasvit riittävät jo kattavaan hortakokkaukseen ja kurssin erityisyytenä, miten yhdistät hortan muihin villeihin raaka-aineisiin, joita voit hakea luonnosta jokamiehenoikeuksien puitteissa.

– Opit kurssilta helposti villiruokaan hyvin sopivat vanhat, nykyään huippumodernit, valmistusmenetelmät: leivinuunin käytön, savustamisen, nuotiovalmistamisen, fermentoinnin ja juurella leipomisen.

Esimerkkiruoka kurssin opeilla: itse kylmäsavustetusta ja jauhetusta haukifileestä tehty pihvi (tai nakki jos hankit pursotusvälineen), mausteina mm kuusenkerkkää, puolukkaa ja siankärsmöä, se kypsennetty nuotiolla yhdessä juurella leivotun nauris-vuohenputkisämpylän kanssa. A vot mikä superfood-villiruoka-snack!

Kotona lähes ilmainen Michelin-ravintola!

Jokaisella on oikeus ja mahdollisuus, kun osaa asiansa, hankkia ilmaisia, terveellisiä, maukkaita raaka-aineita aivan lähiluonnosta: marjoja, sieniä, villivihanneksia ja järvikalaa. Niihin soveltuvat vanhat valmistusmenetelmät, jotka on helppo oppia ja niiden avulla ruokasi astuu kertaheitolla Michelin-tasolle – samalla kun ruokakulusi pienenevät! Näitä niksejä ovat kurssilla opettamassa sinulle (villd.fi) villiruokaravintoloitsija Ossi Paloneva ja juuritaikinoihin erikoistunut leipoja Suvi Runonen-Väinämö.

Pitkän iän salaisuus?

Kurssin avulla laajennat ruokavaliotasi suuntaan, joka herkullisuuden ja edullisuuden lisäksi tukee suolistosi toimintaa, buustaa immuniteettiasi ja hoivaa luustoasi, verenkiertoasi, niveliäsi ja lihaksiasi. Villiruoka sisältää luonnon keinoja vähentää kipuja, kuukautisvaivoja, kuumia aaltoja, ylläpitää mieskuntoa ja ruuan hankkiminen luonnossa vähentää stressin aiheuttamia ongelmia. Näistä kaikista näkökulmista puhuu kurssilla ravitsemus- ja villiyrttiasiantuntija Johanna Räikkönen, FaT, Elova Oy.

Selviämisruokaa kriisitilanteisiin

Jokaiselle on tullut selväksi että vanhaa normaalia ei enää ole. On hyvä omata taitoja, joilla sinä ja läheisesi selviävät vaivatta jopa tilanteesta, jolloin kaikki ruokahuolto yhteiskunnassa on katkennut vaikkapa kuukausiksi. Varastoimalla ruokaa sähköä kuluttamattomilla muinaismenetelmillä selviät, vaikka kriisi osuisi talveen. Tämä on kurssilla vain ”extra feature”, muutoin anti tukee ihan tavallista arkeasi!

Villiruuasta ansiotoimintaa?

Tämä verkkokurssi tarjoaa pohjan edetä kohti laajempaa osaamista, minkä voi muuttaa rahaksi. Voit edetä kohti matkailuelämyksiä, keitrauspalveluja, ruokatuotteita, live-kurssipalveluja ja raaka-ainetuotantoa muille tuottajille.  

 

Hyppää suoraan hortoilun ytimeen!

Legendaarisen Hulluna hortaan -kirjan toinen tekijä Jouko Kivimetsä on tämän verkkokurssin pääkouluttaja, Hän on valinnut 12 upeinta villivihannestamme ja opit ne perusteellisesti tällä kurssilla ja jo niiden kautta sinusta tulee huippuhortoilija! Jouko on myös ammatillinen opettaja, näyttötutkintomestari ja keruuyrttineuvoja. Jouko on kehittänyt useita koulutustuotteita 20 vuoden aikana (kuten Hortafarmari-toiminta) ja opettaa niitä jatkoverkkokursseina ja lähipäivinä. Hän on myös påäkoordinaattori vuosittaiselle Villiruokaviikolle (koronavuonna 10.5.2021 alkaen ja osin kesällä) Lahden seudulla. Villiruokaviikon päätapahtuma on Horta2021 Hollola (muuttunut aikataulu 4.-5.8.2021), jossa alan huiput luennoivat ja voit osallistua tapahtumaan myös etänä.

Villiruoka-verkkokurssin käyneet saavat etulyöntiaseman hyödyntää tuota ainutlaatuista foorumia. Eri oppimispolut selviävät perusteellisesti kurssilla. 

Kuuntele Joukon haastattelu Radio Nostalgiassa.

 

Villiruuan tulevaisuus Suomessa?

Tulevaisuuden tutkija Reeta Partti: ”Kaikkien trendien ja kehityskaarien valossa 20 vuoden päästä ihmetellään miten ihmeessä ei aiemmin tajuttu, että meidän todellinen kultamme metsässä ei ollutkaan puunrungoissa vaan maanrajassa: villiruuassa. Lisääntyvät tutkimukset vahvistavat edelleen käsitystä, millä kaikilla tavoin marjat, sienet ja villivihannekset meitä vahvistavat. Itsehoidon ja luontosuhteen voimistamisen trendit ovat kasvaneet pitkään ja räjähtäneet korona-aikana ja nekin lisäävät kiinnostusta villiruokaan. Samoin läpinäkyvyyden vaade ruokataloudessa ja villiruoka jos mikä, täyttää eettisyyden vaatimukset ja kasvaa luonnonmukaisesti! Villiruokaharrastus tuo lähemmäksi myös metsän elämyksellisyyden ja kokonaisvaltaisen kokemuksen, myös elämyspalveluissa.”

Kurssin hinta on 129€.
Kurssimateriaali on käytössäsi vuoden 2021 loppuun saakka.
Säästät kurssin hinnan ruokamenoissa hyvinkin pian!

Kurssin vetäjinä monen alan huippuja

  • Jouko Kivimetsä on villivihannesalan ykköspioneereja Suomessa
  • Johanna Räikkönen on ravitsemus- ja villiyrttiasiantuntija ja farmasian tohtori
  • Ossi Paloneva on edennyt ykköseksi Suomessa lähes yksinomaan villiruokaan perustuvassa ravintolatoiminnassa
  • Suvi Runonen-Väinämö on ammattimainen juurileipoja
  • Lisäksi kurssille antavat antinsa leivinuuniekspertti, nuotio- ja eräruuan valmistajat ja villin veden asiantuntija.

Tällaista kurssia on kauan odotettu - mutta mitään vastaavaa ei vielä ole ollut ennen tätä!

Villiruuasta ansiotoimintaa?

Tämä verkkokurssi tarjoaa pohjan edetä kohti laajempaa osaamista, minkä voi muuttaa rahaksi. Voit edetä kohti matkailuelämyksiä, keitrauspalveluja, ruokatuotteita, live-kurssipalveluja ja raaka-ainetuotantoa muille tuottajille.