Villiruokatapahtumia Lahden seudulla 2021

 Lahden Hortapuisto yksittäisten kävijöiden käyttöön on avattu 10.5. ja sitä on juuri freesattu heinäkuun tilanteeseen. Käy tutustumassa!

Villiruoka lounastapahtuma on Lahden torilla 7.7. kuukausimarkkinoiden aikana ja paikalla on Ossi Paloneva ja Jouko Kivimetsä Villiruoka-tiimistä. 

Hälwälän Heinä KeMuissa olemme mukana myös 28.-29.8.2021. Seuraa sivustoltamme ja Villiruoka-facebookista päivityksiä!

Viillivihannekset ovat villiruuan keskeisin, pitkäsesonkisin, kaikkeen villiruokaan parhaiten yhdistettävä raaka-aine – ja unohdetuin – osa villiruokakäsitettä. Uusi villiruoka.info -portaali tulee korjaamaan erityisesti tätä seikkaa ja Lahden Villiruokaviikko on yhteisön päätapahtuma.

Hortan yhdistämisestä esimerkiksi marjoihin ja sieniin kiinnostunut harrastaja pääsee keräämään vaikkapa kuusenkerkkiä pakkaseen odottamaan puolukkasesonkia. Kesällä kerkkiä ei enää ole tarjolla. 

Jokamiehen oikeuksillakin ongittavissa oleva järvikala on toinen liian vähälle huomiolle jäänyt osa suomalaisen, maailman vanhimman keittiön, keskeistä arkiherkuttelua. Lahden Villiruokaviikon keskiössä ovat myyttinen kansalliskalamme hauki ja järkeäkin kasvattava särki.

Lahden Villiruokaviikko tuo esiin myös uuden teeman osana villiruokaa: tärkeydessään unohdettu maailman luonnollisin juoma, suoraan luonnosta saatu vesi. Ei mitään ihmisen tekemiä kemikaleja, prosessilaitoksia, suodatusjärjestelmiä, pitkiä putkistoja vaan lähteestä tai kaivosta otettu, luonnon pohjavedeksi suodattama juomavesi. Tämä ”villi vesi” tuodaan Villiruokaviikolla kunniaan myös sitä kautta, että korostetaan kaivojen huollon merkitystä: miljoona suomalaista saa vetensä hienosti kaivosta, mutta 800000 saa sen huonolaatuisena, johtuen kaivon huonosta tai väärästä huoltamisesta!

Haemme jatkuvasti innovatiivisia villiruuan pientuottajia verkostoomme! Jos sinun tuotteesi on vasta idea, ota silti yhteyttä, miten saamme sen esiin Villiruokaviikolla ja sen avustamana myyntiverkostoihin, jotka ovat kehitteillä jo ensi kesäksi. Samoin jos tarvitset Aito villi -raaka-aineita tuotteesi tuottamiseen, ota yhteyttä jouko@villiruoka.info!

Lahden villiruokaviikon muuttunut ohjelma

Villiruokaviikko (koronan vuoksi hajautettuna kesälle) järjestetään Lahdessa ensimmäistä kertaa ja se on osa Lahden Ympäristöpääkaupunkivuotta. Tapahtumasta tulee vuosittainen perinne.

10.5. Maanantai
Lahden hortapuisto avattiin 10.5.2021. Maailman ensimmäinen konseptoitu, turvallinen, innostava ja opettava villivihannespuisto tuli suosituksi heti alusta saakka. Se on lähellä kouluja ja opistoja, hotelleja ja ravintoloita ja matkailijoita. Luonnon villi hevitiski kaikkien ulottuvilla kävelyetäisyydellä keskustassa. Katso tästä kalenteri milloin koulutetut hortapuisto-oppaat pitävät opastuksia puistossa. Omin päinkin voi käydä ja käyttää QR-koodeja apunaan.

7.7. Keskiviikko pidämme villiruokatorin Lahden torilla kuukausimarkkinoiden yhteydessä. Paikalla villiruokachef Ossi Paloneva ja Horta2021 Hollola -tapahtuman pääkoordinaattori Jouko Kivimetsä.

Horta2021 Hollola Messilässä 4.-5.8.2021

Horta2021 Hollola aukeaa Messilässä. Koko perheelle mahdollisuus tutustua villiyrttien ihmeelliseen maailmaan. Nyt tällä kertaa ei sisäänpääsymaksua (vain luennoille on päivämaksu, katso tarkemmin tästä) ja voit ostaa ennakkoon 10€ maksavan, 3 kupongin setin hortamaistajaisten hankkimiseen (yhden arvo noin 3-4€). Joka puolen tunnin välein villiyrttiopastuskierros. Auki klo 10-18.

Elokuun 28.-29. la ja su Villiruokaa on tarjolla myös Niipalan tilalla Hälwälän sadonkorjuu-juhlassa. Myöhemmin tulossa yksityiskohtia!

 

Huom! Videossa esitetyt päivämäärät eivät pidä paikkaansa johtuen koronatilanteesta. Seuraa tarkempia ohjeita sivuiltamme.