Villikasviyhdistyksen jäsenmaksu

20,00

Varasto loppu

Kuvaus

Lämpimästi tervetuloa mukaan Villikasviyhdistyksen toiminaan!

Nyt maksamasi Villikasviyhdistyksen jäsenmaksu (20€) jäsenyys on voimassa  30.6.2024 asti. Siis se kattaa myös ensi vuoden kevään.

Toimintamuotoina yhdistys jakaa jäsenilleen villikasvien arkista käyttöinfoa ja tietoa terveysvaikutuksista säännöllisillä etäwebinaareilla, jotka tallennetaan arkistoon myöhemminkin nähtäväksi jäsenille. Työtä tehdään myös edullisilla verkkokursseilla ja livetapahtumilla. Yhdistykseen tulee myös eri teemojen asiantuntija- ja toimintaryhmiä, ja vapaaehtoisia toiminnan edistämiseksi halutaan koko ajan. Ota yhteys puheenjohtajaan Jouko Kivimetsään halutessasi mukaan jouko.kivimetsa@gmail.com.

Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma oli Espoon Karhusaaressa 21.5.2022 klo 10-16.

Vuoden 2023 tapahtumia ovat messuosasto ja luennot:

17.-18.8.2023 Lepaan puutarhamessuilla Hattulassa
18.-20.8.2022 KukkaKuhhaus Rääkkylässä

Huom! Jäsenenä voit ilmoittautua näihin tapahtumiin myös vapaaehtoiseksi.

Ensimmäiset jäsenistölle ilmaiset webinaarit, joissa n 20 minuutin luennon jälkeen jäsenistö voi esittää kysymyksiä ja keskustella aiheesta:

Aikaisemmat aiheet:

720h Kotivara, josta 2/3 on villikasveistamme ja miten tämä ravintoteknisesti ihanteellinen kriisiruoka säilyy sähköttömästi.

MIten tehdä villikasveista kylmäkellarisäilykkeitä vaikkapa valmiiksi, herkullisiksi mökkiruuiksi.

Pohjoinen ulottuvuus, miksi Suomessa ja erityisesti Lapissa ravintoarvot, antioksidantit jne ovat paljon suuremmat kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. Miten pakastekuivaus säilyttää nämä ravintoaineet lähes kaksi kertaa paremmin kuin tavanomainen kuivattaminen.

Fermentointi ja hapatus, tapa tehdä villivihanneksista vielä superimpaa kuin ne ovat heti poimittaessa! Miten saada kasviaarre säilymään sähköttä.

Parhaat keräyskasvit toukokuun lopussa.

28.6. Virpi Raipala-Cormierin videotaltio hänen puutarhastaan Frantsilassa alustuksena, keskustelu puutarhan “rikkausruohoista” ja kesyn ja villin yhdistämisestä.

Kaikkiin webinaareihin tulee jäsenistölle automaattisesti uutiskirje, joissa muistutetaan tapahtumista, webinaareista ja muusta ja mukana on osallistumislinkkejä.