Bio-reboot/Johanna

Nämä tuotteet paitsi, että ne ovat superruokaa, on ne valittu herättämään kehomme luonnollista alkukantaista toimintaa tukemalla aisteja mm. perusmakujen: suolaisen, makean, karvaan, happaman ja umamin kautta. Osassa kasveista on luonnollista öljymäisyyttä ja jopa välttämättömiä rasvahappoja mutta suosittelen lisäämään tuotetta käytettäessä aina pienen öljytilkan, jolloin saat kaikki tehoaineet käyttöösi.

Voikukanjuuri (Yrttipaja) ”Karvas”

Miksi tämä tuote tukee ajatusta, miten kasvi/kasvit vaikuttaa kehossa ja miten tuotetta kannattaa käyttää?

Voikukanjuuri boostaa kehon aineenvaihduntaa. Kehoa virkistävä, puhdistava, ravitseva. Makuaisteja herättävä kitkeryys, katkerot ja karvasaineet toimivat sapen ja maksan toiminnan tehoaineena sekä stimuloivat ruoansulatusta ja suoliston toimintaa. Juurien sisältämä inuliini toimii prebioottina tukien suoliston mikrobistoa.

Käyttö: pakkauksen ohjeen mukaan.
Teenä esim. aterian alle tukemaan ruoansulatusta. Lisää myös smoothien ja ruokien joukkoon, kokeile myös paahtaa juuria pannulla mm. hunajan kanssa.
Voikukkakahvi: Paahda kuivuneet juuren palat valurautapannulla ja jauha sen jälkeen jauhemaiseksi. Hauduta jauhetta kuumassa vedessä ja ”kahvi” on valmis.
Voi aiheuttaa oireita voikukalle, asterikasveille eli mykerökukkaisille yliherkille. Myöskään maksa- tai sappirakon sairauksia potevien ei tule käyttää voikukkaa.

Nokkosensiemen (Yrttipaja) ”rasvaisuus”

Nokkosen siemeneen tiivistyy koko nokkosen voima, ravinnepommi ja luonnon doping! Tukee immuniteettia, tukikudosten terveyttä, kilpirauhasen toimintaa, vireyttä ja elinvoimaa. Antaa potkua mieskunnolle. Erinomainen ruokavalion rikastaja eli ripottele ruokaan kuin ruokaan.

Käyttö: Ohjeen mukaan? Ripottele arkiruoan joukkoon puurosta ja jogurtista keittoihin, salaattiin ja munakkaaseen sekä leivän päälle. Optimoit ravinteet, kun et kuumenna niitä. Teelusikallinen päivässä on useimmille hyvä perusannos. Nokkosta ei suositella missään muodossa sydämen tai munuaisten vajaatoiminnasta kärsiville.

Puolukka-kerkkä puurolisä (Villitila) “hapan ja tervainen”

Puolukka on Suomen metsien todellinen terveyspommi! On ylivoimainen antioksidantti- ja polyfenolipitoisuudeltaan! Edistää ruoansulatusta ja tukee immuniteettia, edistää verisuoniterveyttä ja vaikuttaa suotuisasti sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaan.

Käyttö: Ohjeen mukaan? Puurojen, smoothien joukkoon mutta sopii myös suolaisiin ruokiin.

Hyvän yön tee (Yrttipaja) (kasvit: maitohorsman lehti ja kukka, vadelmanlehti, piparminttu, sitruunamelissa, meirami, humalankäpy, kanerva) “rauhoittava, tuoksuva”

Kehoa ja mieltä hellivä ja rauhoittava teesekoitus Suomen luonnon aineksista. Tukee keskushermoston toimintaa, aineenvaihduntaa sekä suoliston hyvinvointia. Tuoksu palauttaa sinut takaisin luontoon.

Kanttarelli-kerkkä yrttisuola (Villitila) ”umami” ja ”suolainen”

Tämä hieno metsäinen makuyhdistelmä syventää ruuan makua ja tuoksua. Se herättää ruokahalun ja aktivoi sylkirauhasia, mikä parantaa ruuan sulamista ja siitä nauttimista. Voi käyttää lähes minkä suolaisen ruuan kanssa tahansa jauhamalla myllyä joitakin kertoja.

Väinönputki (Yrttipaja) ”aromikas”

Yksi vahvimmista ja vaikuttavimmista pohjoisen suomen villikasveista! Kasvi onkin vahvuutensa mukaan nimetty Kalevalan mahtihahmon Väinämöisen mukaan ja pidetty taikakasvina. Kasvi on todellinen elimistön puolustaja, virkistäjä ja ravitsemuksen täydentäjä. Tukee ruuansulatusta, hermostoa, suolistoa ja maksaa, joiden kaikkien toiminta tukee kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia. On adaptogeeninen, helpottaa stressiä, rauhoittaa, tasapainottaa ja virkistää. 

Käyttö: Ohjeen mukaan? Kaikkeen ruokaan ja juomiin, teenä ja mausteena. Myös jalkakylpyihin. annos.
Käytössä turvallinen, mutta väinönputkea ei tule käyttää ylenmäärin, koska voi kiihottaa keskushermostoa. Herkkähipiäisen iholle joutuessaan se voi aiheuttaa auringonvalossa ihottumaa.

Pihlajanmarja-kookos makusokeri (Villitila) (suhde 50/50) ”makea+karvas” 

Luonnon karamelli! Ekologinen luonnonsokeri mielihyvää tuomaan ja vastapainoksi suolaisuudelle. Kookossokeri sisältää runsaasti mineraaleja ja sillä on alhainen glykeeminen indeksi. Suomalainen pihlajanmarja tasapainottaa happamuudellaan kookossokerin makeutta. Pihlajanmarja on vitamiinipommi ja sen karvaat aineet edistävät ruoansulatusta.

Käyttö: Ohjeen mukaan kaikkeen makeuttamiseen ja tasapainottamaan ruokien suolaisuutta ja happamuutta? Kokeile myös raakasuklaan valmistuksessa.